Biografie

Al jong begon ik met piano spelen en heb ongeveer 9 jaar klassiek pianoles gehad van verschillende docenten. In de middelbare school tijd speelde ik ook popmuziek en schreef ik mijn eerste eigen nummers. Naast de opleiding Pedagogische Academie volgde ik ook de avondopleiding beeldende vorming.

Vanaf 1979 heb ik gedurende 30 jaar in het voortgezet onderwijs als docent Muziek en later ook Nederlands, Informatica, Wiskunde en Tekenen gewerkt. In deze periode ontwikkelde ik ook diverse educatieve software.

Door de jaren heen speelde ik in diverse groepen  zoals Fluxion (symphonische rock), Pleiade (classic rock),The Little Band (Folkrock), Sweeping Sam (soul), Anyway (bluesrock) en het combo Just About Four (easy listening).

Als achtergrondpianist heb ik jarenlang in diverse toprestaurants gespeeld.

Vanaf de oprichting in 1996 tot 2011 speelde ik diverse instrumenten in de groep: “A Few Good Men”.

A Few Good Men
Sothis

In de jaren negentig heb ik mij enige tijd bezig gehouden met computer compositie in de CEM-studio in Arnhem (later in Amsterdam). Hier is in 1992 ook de compositie: “Paradesa” ontstaan. De eerste, volledig door de computer gegenereerde muziek, op basis van wiskundige functies. In 2005 resulteerde verdere uitwerking van dit idee in de e-art productie: “Sothis”

Vanaf 1992 ben ik mij gaan verdiepen in de Afrikaanse muziek en leerde op de djembé spelen. In verschillende  perioden heb ik les gehad van onder andere:   Martin Bernhard, Suliman Camara en Ponda O‘ Brian. Uiteindelijk is hieruit de djembé groep “Djembasa” ontstaan en  sinds 2008 geef ik nu zelf lesssen en workshops djembé.

Djembasa

In 2008 ontstond het idee om alle ervaringen en activiteiten te bundelen onder de naam “Creative Wave”, waarvan deze site het resultaat is.

Compagnie Doedel

In 2010 heb ik meegedaan met het vuurtheater: Compagnie Doedel in de spectaculaire voorstelling: “Hit & Run”.

In dit jaar werd ook een begin gemaakt met allerlei kunstprojecten, zoals “Tipi Call” en “Mindflowers”

In 2011 startten de repetities met de groep: “Famous Bluebird” waarin een programma met uitsluitend songs van Leanard Cohen worden uitgevoerd. In december was het radio debuut op radio AFM. Van 2012 tot en met december 2015 heeft de groep live concerten op diverse podia gegeven.

Famous Bluebird
Women in Black

In 2013 en 2014 heb ik gespeeld bij Women in Black.

In dat jaar werd ik ook toetsenist bij Kora Fusion, een nieuwe band rond de Gambiaanse koraspeler en zanger Jalli Lamin Kuyateh.

Kora Fusion
O.D. Rock 'n Blues Band

Sinds november 2014 speel ik bij de swingende rock en blues formatie: OD Rock’n Bluesband.

Vanaf januari 2018 ben ik begeleider op piano bij Popkoor Prestige Alblasserdam en Prestige Breda.

Popkoor Prestige

Sinds mei 2019 heb ik mijn eigen atelier in gebouw “De Teruggave” aan de gasthuisvelden te Breda.