Djembé

Vanaf 1992 ben ik mij gaan verdiepen in de Afrikaanse muziek en leerde op de djembé spelen. In verschillende perioden heb ik les gehad van onder andere: Martin Bernhard, Suliman Camara en Ponda O‘ Bryan.

In 2005 is door een aantal leerlingen van Ponda ‘O Bryan de djembé groep “Djembasa” opgericht. Vanaf de oprichting ben ik muzikaal leider van de groep, die zo nu en dan optreedt zoals op de Kulturele Amateur Manifestatie Breda. Sinds 2008 geef ik nu zelf lessen en workshops djembé.

Djembé lessen

Altijd al eens op een Afrikaanse trommel willen spelen? Dat kan! Regelmatig start ik een cursus Djembé en West Afrikaanse percussie voor beginners. Je maakt kennis met de basisbeginselen van de Djembé muziek en leert in een groep eenvoudige stukken samen te spelen.

djembebeginv2_1024x770

Er is veel aandacht voor techniek, maar het plezier van het samen muziek maken staat voorop!
De cursus start bij een minimum aantal aanmeldingen van 5 deelnemers en omvat 9 lessen. De lessen worden gegeven op de dinsdag avond van 20.30 u. tot 21.30 u. in het gebouw “De Dobbelsteen” aan de Doelen in Princenhage. De lesdata worden aan het begin van een cursusperiode vastgesteld. Neem contact op voor info over de kosten.

Djembé workshops

Altijd al op een Afrikaanse trommel willen slaan?
Maak dan in deze workshop kennis met de Djembé, de meest bekende trommel uit West-Afrika!
In een kleine groep leer je op eenvoudige manier de techniek van de verschillende klanken, de opbouw van een ritme, het samenspelen en improviseren.

Het is een leuke manier om zelf, samen met anderen, de ritmische muziek uit Afrika te ervaren.
Afhankelijk van de duur en de deelnemers kan zelfs een heel stuk ingestudeerd worden! De workshop wordt door mij verzorgd in originele Afrikaanse feestkleding. Mijn ervaring heb ik onder andere opgedaan bij Martin Bernhard, Suliman Camara, Ponda O’ Bryan, Modugule Coulibali, Janko Dramé, Famoudou Konate en Mamady Keïta.